perjantai 28. tammikuuta 2011

Kanakeitto


1 rs Pirkka broilerin koipireisiä maustamaton
n. 14 dl vettä
1 tl suolaa
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 rs Pirkka keittojuureksia
800 g isoja perunoita
1 pieni sipuli
1 pss Pirkka keittojuureksia
½ dl persiljaa hienonnettuna

1. Nylje koipireisistä nahka ja poista näkyvä rasva lihan pinnasta. Lado koipireidet laakeaan kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat peittyvät.
2. Kuumenna kiehuvaksi, ja kuori harmaa vaahto pinnalta pois. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä tuoreet keittojuurekset kokonaisina, persiljaa ja purjoa lukuun ottamatta. Hienonna purjo ja persilja. Lisää purjosilppu kattilaan. Keitä 30-40 minuuttia kannen alla, kunnes liha irtoaa luista.
3. Kuori ja leikkaa perunat parin sentin kokoisiksi kuutoiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Nosta kypsät koipireidet työlaudalle jäähtymään. Nosta myös keittojuurekset laudalle pois liemestä.
5. Lisää perunakuutiot, sipulisilppu ja pakastekeittojuurekset liemeen. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Paloittele keitetyt keittojuurekset pieniksi kuutioiksi. Perkaa ja paloittele liha erikseen luista ja jänteistä. Lisää lihapalat ja juureskuutiot keittoon. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista suola ja lisää persilja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti