Ylppäreiksi tehdyt kaksi voileipäkakkua:
5 Rostenin voileipäkakkuleipä-viipaletta
maitoa kostuttamiseen
Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä (valutettuna)
1 pss kinkkusuikaleita
1 punainen paprika pilkottuna pieneksi
1 kurkku pilkottuna pieneksi
½ ruukku persiljaa hienonnettuna
Kuorrutus ja koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl sulatejuustoa
jääsalaattia
pikkutomaatteja
juustoraastetta
saunapalvi-leikkeleitä
persiljaa
juustoviipaleita
yms.. oman maun mukaan :)
1. Valmista täyte lisäämällä ruohosipulituorejuuston ja valutetun kermaviilin joukkoon kinkkusuikaleet, pilkottu paprika, pilkottu kurkku, ja hienonnettu persilja.
2. Asettele ensin yksi leipäviipale tarjoiluastialle ja kostuta maidolla, jonka jälkeen levität päälle osan täytteestä. Näin jatketaan kunnes täyte ja leivät ovat loppuneet, myös ylin leipä kostutetaan.
3. Kakun pitää saada kostua yli yön jääkaapissa painon alla, esim leikkuulaudan. Halutessasi voit peittää kakun kelmulla jotta pysyy tukevana painon ollessa päällä.
4. Seuraavana päivänä yhdistä tuorejuusto ja sulatejuusto. Levitä seos kakun päälle reunoja myöten.
5. Koristele kakku haluamallasti tavalla-aineksilla. :)
Ohjeen olen ottanut ElnaK:lta : http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/170442/Kinkkuvoileip%C3%A4kakku
Päälle levitettävästä seoksesta jätin vain maidon pois, koska oli muuten liian löysää pysyäkseen päällä. Voileipäkakku minun makuun! ;p
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti